Félidőhöz érkezett a Szabihíd projekt! Köszönet!

A júniusra szervezett első két hétvége ráadásul különösebb zavarok nélkül lezajlott, amiért külön hálásak vagyunk mindenkinek, aki kijött megünnepelni velünk, hogy ismét miénk lehet Budapest legszebb köztere.

Az első hétvégén még ugyan nem sikerült megoldani tökéletesen a kerékpáros-gyalogos forgalom terelését, június 24-25-én viszont már erre is külön figyeltünk – két-két emberrel a híd két hídfőjénél. Volt minden: légtornászok, koncertek, alternatív színház és rengeteg más program, amit ti szerveztetek. Ez is volt a cél: miközben természetesen valamennyi felelősséggel tartozunk például a forgalomirányításért, azért fontos volt az is, hogy megmaradjon az alulról jövő szervezés, a spontaneitás, ami miatt tavaly olyan jó volt a Szabihíd.

_mg_9775

Azt gondoljuk, ez sikerült, leginkább nektek köszönhetően. Sokan, sokat dolgoztunk azért, hogy létrejöhessen a Szabihíd, ha csak négy hétvégére is, és felemelő volt látni, hogy mennyire jól érzitek magatokat. Még jobban esett az, amikor odajöttetek hozzánk a pulthoz és néhány kedves szóval megköszöntétek, esetleg hitetlenkedve kérdeztétek, hogy „Mégis, ezt hogy hoztátok össze?”

A legszebb mégis talán a félidei zárás volt: esőben, szélben is fellépett a Willany Leó és nemcsak mi, szervezők néztük, hanem ti is, több százan, akik aztán maradtatok még bulizni is velünk. Köszönjük!

_mg_0086

Köszönjük a SLANT-nak a hídon végigmenő performanszot és a Csaknekedkislánynak, hogy szélben is meglepték egy akusztikus koncerttel a Szabihídon lévőket. Köszönjük a zseniális INspirál Cirkuszközpontnak a játszóházat és az olykor hajmeresztő mutatványokat és a Csángálló zenekarnak, hogy úgy megtáncoltattak mindenkit, hogy abba a híd is beleremegett. Köszönjük a Csíkszerdának, hogy többször is megénekelték a hidat, a Ziggurat Projectnek a Medúza előadását, a Fiatal Írók Szövetségének és Seldonnak a versolvasással egybekötött zenélést, a C.iCperformanszát, TMX-nek a zenét és persze a Willany Leónak, hogy este az esőben is lenyűgöztek mindenkit előadásukkal. Köszönettel tartozunk még az FKF-nek is, hogy tisztán tartották a hidat és az FCSM-nek is a szuper mosdóért, a ProProgressionénak sok kulturális programért. És persze köszönjük nektek: a swinget, a zumbát, a rúdtáncot, a koncerteket és minden más programot, amit szerveztetek!

Találkozzunk augusztus első két hétvégéjén is (események itt és itt, a programokon még dolgozunk), hiszen nemcsak kell, hanem jár is két nap Szabi!

_mg_1952

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.