A Szabihíd első hétvégéje szinte zökkenőmentesen lezajlott

_mg_1734Szombaton ugyan hatalmas szél volt egész nap, mégis több százan kijöttetek, hogy velünk ünnepeljétek a Szabadság híd megnyitását. Vasárnap aztán beindult a nagyüzem, a ragyogó napsütésben Budától Pestig tömve volt a híd.

Ez elő is hozta a gyermekbetegségeket, amiken igyekszünk javítani már a most következő második felvonásra: a déli járda elkülönítése a biciklisek számára sajnos nem sikerült úgy, ahogy mi szerettük volna – legközelebb erre sokkal jobban oda fogunk figyelni.
Ezen túl viszont tökéletesen sikerült a Szabihíd nyitóhétvégéje: a Csángálló koncertje alatt mintha forgalom lett volna, úgy rengett a híd, az artisták és tűzzsonglőrök pedig mindenkit lenyűgöztek előadásukkal. Míg szombaton a hideg szélben a Csaknekedkislány akusztikus koncertje melegített fel mindenkit, addig vasárnap már gondtalanul lehetett sörözni és üldögélni a ragyogó napsütésben.
A Valyoval év elején azért kezdtünk el lobbizni a fővárosnál, mert hiszünk abban, hogy a most megközelíthetetlen Duna Budapest legszebb és legfontosabb természeti kincse, amitől nem elvágni kell az itt élőket, hanem minél közelebb engedni hozzá. Köszönjük, hogy jelenlétetekkel támogattatok minket és elnézést kérünk, ha bármilyen kellemetlenséget okoztunk, dolgozunk a megoldásokon!
A célunk továbbra is a Szabihíd kiterjesztése: első körben egész nyáron, de tulajdonképpen akár az év minden hétvégéjén le lehetne zárni és lassított sebességű villamossal sétálóhíddá alakítani Budapest legszebb közterét. Segíts minket azzal, hogy jövő héten is megjelensz, és ha szeretnél, csinálj programot is. További részleteket a Facebook oldalunkon és az esemény falán találsz.
Köszönjük, hogy veletek ünnepelhettük a két nap Szabit! Találkozunk június 24-én, ugyanott!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.