A budai rakparton piknikezik a Szabihíd csapat szombaton

Május 6-án egy napra lezárják a budai alsó rakpartot. Az előző évekhez hasonlóan a Valyo – Város és Folyó Egyesület idén is pikniket szervez ennek örömére a Szabadság híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

Május 6-án a budai alsó rakpart egy napra megszabadul a nyomasztó autóforgalomtól. Ez alkalomból a Valyo és az általa koordinált Szabihíd projekt piknikezésre hív mindenkit, hogy átélhessük, milyen lenne, ha a két hidat, a Szabit és az Erzsébetet sétaút kötné össze, ahol az emberek közelebb kerülhetnének a folyóhoz, és ott tudnák tölteni a szabadidejüket.

A Piknik Szabival és Erzsivel című eseményre készülünk grillezővel és pokrócokkal is, viszont arra kérjük a résztvevőket, hogy innivalót és alapanyagot mindenki hozzon magának. A piknik ideje alatt pedig a korábbi, Szabihíddal kapcsolatos grafikai pályázat nyerteseinek is átadjuk át a díjukat.

A Szabihíd projekt keretében a Valyo azt szeretné elérni, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Szabadság híd nyáron legalább hétvégenként le legyen zárva a forgalom elől, hogy Budapest lakói és az arra járók a szabadidejük eltöltésére tudják használni – a rendezvényen való részvétellel pedig mindenki kiállhat azért, hogy ez megvalósuljon. A nyertes pályázatokból készített matricákat is itt osztjuk szét először.

Beszédek nem lesznek, jó hangulat, öröm, boldogság, naplemente, fröccs (ha hoztok), grill (ha hoztok), grillrevaló (ha hoztok) viszont igen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.