Legyen nyáron minden hétvégén a budapestieké a Szabadság híd!

cropped-logo_ok-022.pngOnline kérdőívben gyűjti össze a VALYO – Város és Folyó Egyesület a tavaly nyáron, a Szabadság hídon megjelenő spontán tömeg tapasztalatait. A közösségi köztérmegújítással foglalkozó szervezet célja, hogy 2017 nyarán minden hétvégén birtokba vehessék az emberek a Szabadság hidat.

2016-ban a villamosvágány-felújítások miatt a lezárt Szabadság hidat nagy örömmel vették birtokukba a fővárosiak. A lezárt híd mind a helyieknek, mind a turistáknak egy óriási attrakciónak számított. A spontán összegyűlt tömegek mérete megmutatta, hogy Budapestnek nyaranta mekkora igénye van hasonló adottságú terekre.

A VALYO – Város és Folyó Egyesület úgy döntött, elkezdenek dolgozni azon, hogy 2017-ben időszakosan, szervezett formában ismét a gyalogosoké legyen a főszerep a hídon.Koncepciójuk szerint a nyár folyamán minden hétvégén a budapestieké lenne a Szabadság híd. Ennek megvalósulásához első lépésként létrehoztak egy online kérdőívet, melyben a tavalyi tapasztalatokat, valamint a jövőre vonatkozó ötleteket gyűjtik össze, miközben szervezők jelentkezését is szívesen fogadják. A kérdőív és minden további információ elérhető a Szabihíd Facebook oldalon (https://www.facebook.com/szabihid).

„2011 óta foglalkozunk közösségi köztérmegújítással. Felfedezzük és kezeljük azokat a Duna-parti köztereket, amelyekből a városlakók profitálhatnak. A jó köztér legfontosabb ismérve szerintünk a fogyasztási kényszer nélküli használhatóság, ahol nem kell drága kávét vagy sört venni, hogy élvezhesd a hely adottságait.” – mondta el Tömör Miklós, az egyesület elnöke. – „Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra (a nagy tömegen túl) a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt.”

Az online kérdőív itt érhető el: http://bit.ly/2kgOa4c

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.