Szabihíd projekt

sbt_0857

2017 nyarán néhány hétvégén újra birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat! Ezzel kezdetét veszi a Szabihíd projekt, egy olyan urbanisztikai, köztérfejlesztési kísérlet, ahol a 2016-os frenetikus, önszerveződő és spontán hídfoglalást megpróbáljuk a városi mindennapok részévé tenni.

Program

A célunk, hogy a híd közterület legyen, ezért a közterület szabályai szerint olyan programokat szervezel, amilyet csak szeretnél. Persze mi is szervezünk előadásokat, zenét, színházat! Itt van néhány szabály, hogyan szervezz eseményt a Szabihídra.

Közlekedés 

– Gyalogosan a teljes hidat használhatod, kivéve a déli járdát, ami a bringásoké.

– A déli járdán biztosítunk áthaladást a kerékpárosoknak. Ezt a területet kérjük hagyjátok szabadon.

– A 47-48-49-es villamos a Szabihíd ideje alatt nem közlekedik, az utasokat pótlóbuszok szállítják. (Szeretnénk idén az egyik hétvégén kísérletet tenni arra, hogyan működik a Szabihíd, ha 10km-es sebességkorlátozással jár a villamos, mert hosszútávon nem szeretnénk akadályozni a villamosközlekedést).

– Az autóforgalom a Szabíhd idejére a sokkal nagyobb kapacitású Petőfi és Erzsébet hidakra terelődik. Elnézést kérünk a kerülőért.

Valyo

A Város és Folyó Egyesület a Duna-partok felértékelésén dolgozik. A Duna, fővárosunk legnagyobb, legkarakteresebb természeti kincse, jelenleg utakkal elhatárolt, megközelíthetetlen. Partvonalán izgalmas, inspiráló, de többnyire elhanyagolt területeket látni. Csoportunk ezekre a helyszínekre a művészet és közösségfejlesztés eszközeivel hívja fel a figyelmet, és javaslatokat készít a hasznosításukra. Sok sok Valyo projekt itt: valyo.hu